Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu
Verejná knižnica Mikuláša Kováča Banská BystricaHľadať
 
 

Ochrana osobných údajov

Knižnica spracováva osobné údaje na základe zmluvy o poskytovaní služieb, ktoré s používateľom uzavrela prijatím jeho prihlášky do knižnice, a v súlade s Nariadením EP a Rady (EÚ) 2016/679, známom ako GDPR a Zákonom o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov č. 18/2018 Z.z., ktoré je účinné od 25.5.2018.

 

Knižnica spracováva osobné údaje registrovaných používateľov v tomto rozsahu:

Povinné identifikačné údaje: (meno, priezvisko, dátum narodenia, číslo OP, adresa trvalého bydliska...)

Nepovinné kontaktné údaje: (doručovacia adresa, e-mail, telefón...)

Služobné údaje: (číslo čitateľského preukazu, prehľad výpožičiek vrátane histórie, prehľad rezervácií, upomienok...)

Účtovný údaj o prevedených peňažných transakciách, najmä o ich účele, mieste, čase a ďalších náležitostiach.

Ďalšie údaje: (údaje o ZŤP...)

 

Tlačivá (Prílohu ku Knižničnému a výpožičnému poriadku – Poučenie o ochrane osobných údajov, nové prihlášky) k ochrane osobných údajov nájdete v sekcii: Knižniciam - Tlačivá.

Dohľad nad dodržiavaním Nariadenia a zákona vykonáva Úrad pre ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, na ktorý je možné sa obrátiť v prípade sťažností, otázok alebo prešetrenia nejasností.
 

 


 
Knižničný zákon č. 126/2015
 kniznicny_zakon_126_2015.pdf (230.1 kB) (230.1 kB)

dnes je: 25.9.2018

meniny má: Vladislav

podrobný kalendár

ZRIAĎOVATEĽ

MEDIÁLNI PARTNERI

PODPORUJÚ NÁS

PARTNERI

ORBIS IN, s.r.o.

Remitenda detských časopisov
Včielka, Zornička, Adamko

webygroup
ÚvodÚvodná stránka